Haluatko tehdä hyvää ja vaikuttaa?

Voit osallistua ja tehdä hyvää Pyhtään seurakunnassa esimerkiksi osallistumalla yhteisvastuukeräykseen tai vapaaehtoistyöhön, tai tukemalla seurakuntamme tekemää lähetystyötä.

Jos haluat vaikuttaa seurakunnan päätöksentekoon, voit myös asettua ehdolle seurakuntavaaleissa ja asettua itse ehdokkaaksi.

Haemme joukkoomme talkoolaisia, yhteisvastuukerääjiä ja avustajia. Jos haluat osallistua, ota yhteyttä diakoniatyöhön tai ilmoittaudu mukaan!

Osallistu, toimi ja vaikuta!

Osallistu vapaaehtoistyöhön

Vapaaehtoistyöntekijöitä tarvitaan mm. talkoolaisiksi, yhteisvastuukerääjiksi, avustajiksi leireille ja retkille. Jos haluat osallistua, ota yhteyttä diakoniatyöhön tai ilmoittaudu mukaan oheisella lomakkeella!

Osallistu yhteisvastuukeräykseen

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelisluterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa. Keräystä toteuttaa 40 000 vapaaehtoista kerääjää ja talkoolaista ympäri Suomen. Keräyksen kohteet vaihtelevat vuosittain.

Voit osallistua yhteisvastuukeräykseen lahjoittamalla itse tai ilmoittautumalla yhteisvastuukerääjäksi.

Tue lähetystyötä Kambodzassa ja Angolassa

Pyhtään seurakunnan lähetystyö tukee kahta eri kohdetta: nuorten laitostumisen ehkäisyä tukevaa hanketta Kambodzassa ja Shangalalan Raamattuinstituuttia eteläisessä Angolassa.

Nuorten laitostumisen ehkäisyä tukevan hankkeen toteuttaja on kambodzalainen kristillinen järjestö M'lup Russey Organization (MRO), jonka nimi tarkoittaa suomeksi ”bambun suojassa/varjossa”.

Shangalalan Raamattuinstituutti eteläisessä Angolassa on sisäoppilaitos, jossa koulutetaan kirkolle ammattitaitoisia ja sitoutuneita työntekijöitä: pappeja, diakoneja, lähetystyöntekijöitä ja vapaaehtoistyöntekijöitä. Kansanopistotyyppisillä, yksivuotisilla kursseilla on vuosittain noin 30 opiskelijaa.

Raamattuinstituutti tukee lisäksi seurakuntien heikoimpia: naisia, lapsia ja syrjäytymisvaarassa olevia. Se myös tarjoaa stipendejä seurakuntalaisille, joilla on heikko taloudellinen tilanne.

Yhteistyökumppanina hankkeessa toimii Angolan Evankelisluterilainen Kirkko (IELA).

Osallistu seurakuntavaaleihin

Seurakuntavaalit järjestetään joka neljäs vuosi. Seuraavat seurakuntavaalit ovat vuonna 2022. Seurakuntavaaleissa seurakuntalaiset valitsevat kirkkovaltuuston, joka johtaa seurakunnan toimintaa. Kirkkovaltuusto taas valitsee kirkkoneuvoston, joka vastaa käytännön johtamisesta sekä valmistelee asiat kirkkovaltuuston päätettäväksi.

Voit asettua ehdokkaaksi Pyhtään seurakuntavaaleihin, jos olet 18 vuotta täyttänyt Pyhtään seurakunnan jäsen. Vaaleissa voit äänestää, kun olet 16 vuotta täyttänyt seurakunnan jäsen.

Pyhtään kirkkovaltuuston ja kirkkoneuvoston jäsenet →

Kuva: Jukka Granström, Yhteisvastuukeräys