Lähetystyö

Lähetystyö

Pyhtään seurakunnalla on kaksi lähetyskohdetta:

Pyhtään seurakunnan lähetystyö tukee Shangalalan instituutin toimintaa Angolassa.  Yhteistyökumppani toimii Igreja Evangélica Luterana de Angola (IELA) Angolan evankelis-luterilainen kirkko. Shangalalan Raamattuinstituutti on eteläisessä Angolassa sijaitseva pieni sisäoppilaitos, jossa koulutetaan kirkolle työntekijöitä pappien, diakonien ja lähetystyöntekijöiden kursseilla sekä seurakuntien vapaaehtoistyöntekijöitä vuoden kestävillä kansanopistotyyppisillä kursseilla.

 

Nuorten laitostumisen ehkäiseminen Kambozassa.  

Kambodžan lastensuojelun toimijat tarjoavat asiakkailleen lasten oikeuksien ja lastensuojeluperiaatteiden mukaista palvelua niin, että lasten ja nuorten turvallinen kasvu, kehitys ja itsenäistyminen toteutuvat. Tarve lasten sijoittamiseen orpokoteihin vähenee.

Yhteistyökumppanina toimii M´lup Russey -järjestö. 

Kambodžan väestöstä noin 40 % on alle 18-vuotiaita. Yli 30 % väestöstä elää virallisen köyhyysrajan alapuolella ilman sosiaaliturvaa ja perheiden tukipalveluja. Monet köyhät perheet lähettävät lapsiaan orpokoteihin paremman tulevaisuuden toivossa. Sosiaaliministeriön tilastojen mukaan 45 % orpokotien asukkaiden huoltajista ilmoitti köyhyyden olevan syy lapsen sijoittamiseen laitokseen. Orpokotien tilastot kertovat, että vain noin 25 % lapsista on menettänyt kummatkin vanhempansa. Kambodžassa on yli 140 rekisteröityä orpokotia ja rekisteröimättömien lukumäärää ei tiedä kukaan. M’lup Russey tekee työtä nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi ehkäisemällä tarvetta sijoittaa lapsia laitoksiin, luomalla vaihtoehtoisia toimintamalleja orpokodeille (mm. sijaisperheet), vahvistamalla nuorten elämäntaitoja sekä panostamalla orpokotien seurantaan. Lisäksi M’lup Russey pyrkii vastuuttamaan päättäjiä, orpokotien johtajia ja muita alan toimijoita lastensuojelustandardien seurantaan ja kehittämiseen. M´lup Russey on yksi Kambodžan sosiaaliministeriön pääkumppaneista lastensuojelulinjausten toteuttamisessa


Työtä voit tukea 
IBAN:FI3880001400161130
BIC: DABAFIHH

 

 

Kuva: Helena Vaari