Pyhtään kirkon kirkkotekstiilit

Tekstiilitaiteilija Helena Vaarin suunnittelemiin kirkkotekstiileihin kuuluvat alttarivaate eli antependium, saarnatuolin kirjaliina, ehtoollismaljan peittävä kalkkiliina ja papin käyttämät stolat ja messukasukka.

Helena Vaari on suunnitellut kirkkotekstiileihin runsaasti symboliikkaa. Tekstiilit ovat täysin uniikit ja suunniteltu Pyhtään kirkkoon.

Kirkkotekstiilejä valmistuu viittä väriä: valkoinen, vihreä, violetti, punainen ja musta. Näissä Helena Vaari kuvaa myös Kuninkaantietä ja Kymijokea. Vanha kuninkaantie ja Kymijoki sivuuttavat Pyhtään kirkon aivan sen välittömässä läheisyydessä.

Kuvat 1, 7 ja 8: Seppo Sirkka. Kuvat 6, 21-25 ja 28: Juha Tanhua. Kuvat 9-16: Helena Vaari. Muut kuvat: Pyhtään seurakunta.