Diakoniatyö

Diakonin puoleen voi kääntyä huolissa ja iloissa

Haluatko jakaa huoliasi, toiveitasi, pelkojasi tai ilojasi? Diakoniatyöntekijän kanssa voit keskustella kaikista sinua koskettavista asioista. Diakonin puoleen voit kääntyä äkillisissä ja odottamattomissa vaikeuksissa. Esimerkiksi työttömyys, sairaus, suru, päihdeongelmat, ikääntyminen tai velka voivat painaa mieltä. Silloin keskustelu voi auttaa eteenpäin. Diakonin voit tavata toimistolla, tai voit kutsua hänet kotiin luoksesi. Diakoniatyöntekijää sitoo vaitiolovelvollisuus, joten voit puhua kaikesta luottamuksellisesti.

Taloudellinen avustaminen

Jos olet joutunut taloudelliseen ahdinkoon, ota ensin yhteyttä oman paikkakuntasi sosiaalitoimeen. Sen jälkeen voit ottaa yhteyttä diakoniatoimistoon, jos tarvetta edelleen on. Diakoniatyön apu on ensisijaisesti ruoka-apua. Taloudellista apua hakevan tulee esittää tositteet sosiaalitoimen ja Kelan päätöksistä sekä koko kuukauden tiliote. Jos haet taloudellista apua, varaa aika etukäteen diakoniatyöntekijältä puhelimitse tai sähköpostilla.

Diakoniatyön järjestämät kerhot, retket ja leirit

Järjestämme myös kerhoja, retkiä ja leirejä aikuisille ja ikäihmisille, kehitysvammaisille ja mielenterveyskuntoutujille, tutustu toimintaamme. Ilmoitamme leirien ajankohdista tapahtumakalenterissa.


Päivystys diakoniatoimistossa
ma ja ke 9.00-10.00 aikaa varaamatta

Anne Koskinen
Diakoni
anne.koskinen@evl.fi
044 743 1105

Kuvat: Unsplash.com