Rippikoulu on tärkeä osa nuoruutta

Rippikoulu on monille tärkeä osa nuoruutta. Rippikoulussa pääset pohtimaan omaa elämääsi ja uskonkysymyksiä ohjaajien ja isosten johdolla. Rippikoulu ei nimestään huolimatta ole koulumaista opiskelua, vaan keskusteluun virittäydytään esimerkiksi ryhmätyöskentelyllä tai erilaisella toiminnalla ja peleillä.

Rippikoulu on seikkailu, jonka voit kokea vain kerran! Siellä nauretaan, lauletaan, rukoillaan, jutellaan, opiskellaan ja ihmetellään elämää. Välillä liikutumme kyyneliin hartaudessa, välillä nauramme vedet silmissä isosten vetämässä iltaohjelmassa.

Mitä rippikouluun kuuluu?

Rippikouluun kuuluu yhteisiä tapaamisia eli oppihetkiä, osallistumista nuorten messuihin sekä rippileiri. Rippikoulu päättyy konfirmaatioon ja rippijuhlaan. Konfirmaatiossa pukeudut valkoiseen albaan, tunnustat kristillisen uskon seurakunnan edessä, pyydät Jumalalta siunausta ja osallistut ehtoolliseen. Ehtoolliselle saat tulla halutessasi jo ennen konfirmaatiota rippikoulun aikana.

Mihin rippikoulu oikeuttaa?

Kun olet käynyt rippikoulun, voit täysi-ikäisenä saada kirkollisen avioliittoon vihkimisen ja äänestää seurakuntavaaleissa täytettyäsi 16 vuotta. Konfirmoituna seurakunnan jäsenenä voit osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja toimia kummina. Voit myös asettua ehdolle seurakuntavaaleissa täytettyäsi 18 vuotta.

Rippileiri

RIPPIKOULU PYHTÄÄN SEURAKUNNASSA 2019-2020

Vuonna 2020 järjestämme kaksi leirimuotoista rippikoulua. Rippikoulun alkajaisiksi saat itsellesi tutustumisvihkon, johon haet seuraavat merkinnät tilaisuuksista ennen rippileiriä:

• 3 nuorten tilaisuutta
  • 4 kirkkomerkintää yhteisistä nuorten messuista
  • 1 kirkkomerkintä seurakunnan tilaisuudesta, jonka voit vapaasti valita (jumalanpalvelus, hartaus, kirkkokonsertti tai kirkollinen toimitus)

Tärkeät päivämäärät

Nuorten messut
Su 1.12. klo 10.00 Pyhtään kirkko
Su 6.1. klo 18.00 Pyhtään kirkko
Su. 9.2. klo 10.00 Pyhtään kirkko
Su 22.3. klo 10.00 Pyhtään kirkko
Su 26.4. klo 18.00 Siltakylän seurakuntatalo

Yhteiset oppihetket
Su 1.12. klo 10.00 messun jälkeen opetusta Kirkonkylän seurakuntatalolla (päättyy noin 12.30)
Su 6.1. klo 16.00 opetusta Kirkonkylän seurakuntatalolla (jonka jälkeen messu)
Su 26.4. klo 16.00 opetusta Siltakylän seurakuntatalolla (jonka jälkeen messu)

Rippileiri 1
Yhden yön tutustumisleiri 8.-9.2.2020
Rippileiri 1.-7.6.2020
Konfirmaatio 14.6.2020

Rippileiri 2
Yhden yön tutustumisleiri 21.-22.3.2020
Rippileiri 22.6.-28.6.2020
Konfirmaatio 5.7.2020

Aikuisrippikoulu
Jos haluat liittyä kirkkoon, etkä ole aiemmin käynyt rippikoulua, ota yhteyttä kirkkoherranvirastoon tai seurakuntapastoriin.

Katso leiri- ja kerhomaksut hinnastostamme.

Kuvat: Pyhtään seurakunta, Kirkon kuvapankki