Rippikoulu on tärkeä osa nuoruutta

Rippikoulu on monille tärkeä osa nuoruutta. Rippikoulussa pääset pohtimaan omaa elämääsi ja uskonkysymyksiä ohjaajien ja isosten johdolla. Rippikoulu ei nimestään huolimatta ole koulumaista opiskelua, vaan keskusteluun virittäydytään esimerkiksi ryhmätyöskentelyllä tai erilaisella toiminnalla ja peleillä.

Rippikoulu on seikkailu, jonka voit kokea vain kerran! Siellä nauretaan, lauletaan, rukoillaan, jutellaan, opiskellaan ja ihmetellään elämää. Välillä liikutumme kyyneliin hartaudessa, välillä nauramme vedet silmissä isosten vetämässä iltaohjelmassa.

Mitä rippikouluun kuuluu?

Rippikouluun kuuluu yhteisiä tapaamisia eli oppihetkiä, osallistumista nuorten messuihin sekä rippileiri. Rippikoulu päättyy konfirmaatioon ja rippijuhlaan. Konfirmaatiossa pukeudut valkoiseen albaan, tunnustat kristillisen uskon seurakunnan edessä, pyydät Jumalalta siunausta ja osallistut ehtoolliseen. Ehtoolliselle saat tulla halutessasi jo ennen konfirmaatiota rippikoulun aikana.

Mihin rippikoulu oikeuttaa?

Kun olet käynyt rippikoulun, voit täysi-ikäisenä saada kirkollisen avioliittoon vihkimisen ja äänestää seurakuntavaaleissa täytettyäsi 16 vuotta. Konfirmoituna seurakunnan jäsenenä voit osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja toimia kummina. Voit myös asettua ehdolle seurakuntavaaleissa täytettyäsi 18 vuotta.

Rippileiri

RIPPIKOULU PYHTÄÄN SEURAKUNNASSA 2022

Vuonna 2022 järjestämme kaksi leirimuotoista rippikoulua. Rippikoulun alkajaisiksi saat itsellesi tutustumisvihkon, johon haet seuraavat merkinnät tilaisuuksista ennen rippileiriä:

• 3 nuorten tilaisuutta
  • 5 kirkkomerkintää (messut)

Rippileiri 1
Rippileiri 06.- 11.06.2022
Konfirmaatio 12.06.2022 klo 10.00 Pyhtään kirkko

Rippileiri 2
Rippileiri 27.06.-02.07.2022
Konfirmaatio 03.07.2022 klo 10.00 Pyhtään kirkko

Mikäli et ehtinyt ilmoittautua ja haluat käydä rippikoulun tai et ole Pyhtään seurakunnan jäsen ota yhteyttä Minna Vuokilaan puh. 044- 743 925 tai minna.vuokila@evl.fi

Aikuisrippikoulu
Jos haluat liittyä kirkkoon, etkä ole aiemmin käynyt rippikoulua, ota yhteyttä kirkkoherranvirastoon tai seurakuntapastoriin.

Rippikoulu hinnasto 2021:

Kuvat: Pyhtään seurakunta, Kirkon kuvapankki