Ajankohtaista seurakunnasta

Uutislistaukseen

Pyhtään seurakunta supistaa toimintaa koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi ja sen vaikutukset työtehtäviin ja toimintaan

14.3.2020 11.31

Pyhtään seurakunta pyrkii ennaltaehkäisemään koronaviruksen leviämistä perumalla lähes kaikki tapahtumat ja kokoontumiset ajalla 16.3.-5.4.2020. Seurakunta huolehtii poikkeusaikanakin alueen ihmisten hengellisistä ja henkisistä tarpeista.

Valtioneuvosto on torstaina 12. maaliskuuta antanut ohjeet koronavirusepidemian torjuntaan ja kirkkohallitus ja Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituli on kehottanut vakavasti harkitsemaan seurakunnan toimintoja.

Pyhtään seurakunta peruu kaikki lasten ja varhaisnuorten kerhot, nuorten viikkotoiminnan, erilaiset ruokailut, aikuisille ja senioreille suunnatut kerhot ja piirit, kuorojen harjoitukset ja konsertit 5.4.2020 asti. Vaikka tilaisuuksien järjestämistä rajoitetaan, seurakunnan työntekijät ja erityisesti papit ja diakoniatyöntekijä ovat tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostitse.

Jumalanpalvelus sunnuntaisin

Seurakunta turvaa perustehtävänsä pitämällä sunnuntain jumalanpalvelukset sanajumalanpalveluksena. Jumalanpalveluksien jälkeen ei järjestetä kirkkokahveja.

Kirkolliset toimitukset normaalisti

Kirkollisista toimituksista hautajaiset toimitetaan sovitusti. Kaste- ja vihkiperheiden kanssa voidaan keskustella, siirretäänkö toimituksen ajankohtaa myöhemmäksi, mikäli kasteperheet tai vihkiparit tätä haluavat. Papit eivät kuitenkaan osallistu ihmisten toimituksenjälkeisiin juhliin.

Diakoniatyön ajanvarausvastaanotto toimii tavalliseen tapaan.

Kirkkoherranvirasto palvelee normaalisti.

Seurakunnan kirkkoherra ja talousjohtaja seuraavat tilannetta aktiivisesti ja päättää mahdollisista jatkotoimenpiteistä ja toiminnan supistamisen jatkumisesta tilanteen mukaan.

Ajankohtaiset tiedot seurakunnan järjestämistä jumalanpalveluksista ja muista ajankohtaisista asioista osoitteesta www.pyhtaanseurakunta.fi