Kaukokaipuuta -konsertti Peruttu

ke 22.6. klo 19.00 – 20.00

Pyhtään kirkko

Pyhtään kirkossa kuullaan kesäkuussa konsertti Beethovenin sävellyksistä. Konsertissa esiintymässä ovat oopperalaulaja Riku Pelo ja musiikin maisteri Ari Helander. Mukana ovat myös Johanna Tyni sellossa ja Marjo Kaijansinkko viulussa.

Konsertin ohjelmistossa on muun muassa laulusarja ”An die ferne Geliebte” eli ”Kaukaiselle rakastetulle”, jota pidetään maailman ensimmäisenä laulusarjana. Beethoven sävelsi sen vuonna 1816, aikana, jolloin hänen tuotannossaan oli pidempi kesantokausi. Säveltäjän päiväkirjamerkinnät henkivät silloin syvää masennusta. Hänen elämäänsä varjosti epäonni rakkaudessa.

Konsertissa kuullaan myös Beethovenin lauluja Christian Gellertin uskonnollisiin teksteihin. Yhtä niistä hän oli tehnyt, kun ensimmäiset merkit kuulon huonontumisesta ilmenivät. Laulu Vome Tode eli Kuolemasta kuvaa kuoleman läheisyyttä konkreettisella tavalla. Tämän jälkeen laulu ”Jumalan kunnia luonnossa” tarjoaa hätkähdyttävän vastakohdan. Pyhtäällä esitetään myös rakkauslaulu Adelaide, jonka Beethoven esitti pianistina yhdessä tuntemattomaksi jääneen laulajan kanssa Wienin kongressissa. Laulu on niin laajamuotoinen, että sitä voi pitää pienenä soolokantaattina.

Konsertissa esiintyvä Riku Pelo on oopperalaulaja, laulupedagogi, jazz-basisti, säveltäjä ja sovittaja. Viime vuosina hän on laulanut oopperaa mm. Suomen kansallisoopperassa. Hän on myös lauluyhtye Virtuoson alkuperäisjäsen. Ari Helander toimii pianonsoiton lehtorina Pohjois-Kymen musiikkiopistossa. Lisäksi hän esiintyy pianistina ja kamarimuusikkona.

  • Musiikki Musiikki

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Ota yhteyttä

Kanttori

Tavoitettavissa varmimmin ke-su.