Hauta-asiat ja hautainhoito

Kirkkoherranvirastossa hoidetaan uusien hautapaikkojen lunastukseen, hautojen hallintaan sekä haudanhoitosopimuksiin liittyvät asiat.

Haudanhoito

Sopimushaudan kukkahoitoon kuuluu kukkapesän kunnostaminen, kukkien istuttaminen, lannoitus ja kastelu, kuihtuneiden kukkien nyppiminen, tarvittaessa kasvinsuojelu, istutusalueen kanttaus, rikkaruohojen kitkeminen.

Sopimushaudan kasteluhoitoon kuuluu kastelu, rikkaruohojen kitkeminen. Kastelusta huolehditaan siten, että kasvit näyttävät elinvoimaisilta ja ettei kukintojen tai kasvualustan ulkonäkö ole kärsinyt. Kastelun aiheuttamat kasvualustan, roskien yms. valumat siistitään vähintään kerran viikossa.

Hautojen hoitokausi on 1.5.-15.10. Toukokuun aikana sopimushautojen kukkapesät kunnostetaan ja lannoitetaan kukkahoidon varanneille haudoille. Kesäkukkien istutus tapahtuu kesäkuussa viikolla 24 (8–12.6.) ja jatkuu tarvittaessa alkuviikolla 25. Istutukset ovat valmiita juhannukseen mennessä. Kasteluhoito aloitetaan 1.6. alkaen.

Ks. hinnasto