Rippikoulutyö

RIPPIKOULU… MITÄ SE ON?

Rippikoulu on seikkailu, jonka voit kokea vain kerran. Siellä nauretaan ja itketään, lauletaan ja leikitään, rukoillaan ja kes­kustellaan, opiskellaan ja ihmetellään. Nuoruus on ainutlaa­tuinen elämänvaihe, ja suurimmalle osalle suomalaisia rippi­koulu on osa nuoruutta. Noin 80 % ikäluokasta käy rippikoulun.

Rippikoulu on evankelis-luterilaisen kirkon kasteopetusta. Siellä kerrotaan, millaisen kirkon jäseneksi sinut on kasteessa otettu ja mitä kirkko voi tarjota juuri sinulle. Rippikoulussa pohditaan yh­dessä elämän tärkeitä kysymyksiä, suhdetta omaan itseemme, toisiin ihmisiin ja Jumalaan – sitä mitä kristittynä eläminen merkitsee.

Rippikoulu on vähintään puoli vuotta kestävä kokonaisuus, johon kuuluu tapaamisia ja osallistumista erilaisiin seurakunnan toimintaan. Tämän lisäksi on intensiivijakso eli rippikoululeiri. Rippikoulu päättyy konfirmaatiojuhlaan. Konfirmaatiossa tunnustetaan kristillinen usko, pyydetään Jumalalta siunausta ja osallistutaan ensimmäistä kertaa itsenäisesti ehtoolliselle. Rippikoulun käytyään voi täysi-ikäisenä saada kirkollisen avioliittoon vihkimisen ja äänes­tää seurakuntavaaleissa täytettyään 16-vuotta. Konfirmoituna seurakunnan jäse­nenä voi osallistua itsenäisesti ehtoolliselle, toimia kummina ja asettua ehdolle seurakuntavaaleissa.

RIPPIKOULU UUDISTUU PYHTÄÄN SEURAKUNNASSA

Tavoitteenamme on, että rippikoulu vois olla paikka, jossa nuoret pääsevät pohtimaan elämän ja uskon kysymyksiä yhdessä toisten kanssa. Rippikoulusuunnitelman (2017) mukaan ”rippikoulu vahvistaa nuorten uskoa kolmiyhteiseen Jumalaan ja varustaa heitä elämään kristittyinä”. Rippikoulu ei nimestään huolimatta rakennu koulumaisesti, vaan pyrimme virittämään keskustelua mielekkäillä tavoilla, mm. ryhmätyöskentelyn, toiminnallisten ratojen, draaman ja pelien keinoin. Myös erilaiset teemaleirit ovat mahdollisia.

Rippikoulun keskiössä ovat nuoret, jotka pääsevät pohtimaan omaa elämää isosten ja ohjaajien johdolla. Välillä nauretaan vedet silmissä isosten vetämässä iltaohjelmassa. Ennen kaikkea rippikoulu on ainutkertainen kokemus nuoren elämässä.

Rippikoulu käynnistyy Pyhtäällä 14.10. yhteisellä infotilaisuudella. Kaikki vuoden 2019 rippikoululaiset ja vanhemmat kutsutaan Siltakylän seurakuntatalolle klo. 14.00- 15.30. Tiedottamisen lisäksi tilaisuudessa on mahdollisuus kysyä kaikkea mikä askarruttaa.

Lisäksi nuorille järjestetään talven aikana viisi teemajumalanpalvelusta, jotka korvaavat aiemmat jumalanpalveluskäynnit. Nuorten messut ovat Pyhtään kirkossa 30.1. 3.2. 17.3. 7.4. ja 19.5. Lisäksi järjestetään nuorteniltoja.

Riparipassi annetaan ensimmäisessä tapaamisessa. Passiin kerätään viisi jumalanpalvelukäyntiä ja kolme osallistumista nuorteniltaan sekä Gospel konsertti Tommi Kalenius ja Ninni Poijärvi Lauantaina 02.02.Huutjärven koulu.

Viikonlopputapaamiset I leiri 9.-10.2. ja II leiri 9.-10.3.

Leiriajat ovat: 3.-9.6 ja 24.-30.6. sekä hiihtolomaviikko. Leirit varmistuvat ilmoittautumisien mukaan. Lisätietoja antavat nuoriso-ohjaaja Minna Vuokila minna.vuokila(ät)evl.fi, 0447431925, sekä pastori Tanja Roiha tanja.roiha(ät)evl.fi 0447431927.

Aikuisrippikoulu

Jos haluat liittyä kirkkoon, etkä ole aiemmin käynyt rippikoulua ota yhteyttä kirkkoherran virastoon tai suoraan seurakuntapastoriin.

Nuorisotyöntekijä Minna Vuokila p. 044-7431925

Seurakuntapastori Tanja Roiha p. 044-7431927