Rippikoulutyö

RIPPIKOULU… MITÄ SE ON?

Rippikoulu on seikkailu, jonka voit kokea vain kerran. Siellä nauretaan ja itketään, lauletaan ja leikitään, rukoillaan ja kes­kustellaan, opiskellaan ja ihmetellään. Nuoruus on ainutlaa­tuinen elämänvaihe, ja suurimmalle osalle suomalaisia rippi­koulu on osa nuoruutta. Noin 80 % ikäluokasta käy rippikoulun.

Rippikoulu on evankelis-luterilaisen kirkon kasteopetusta. Siellä kerrotaan, millaisen kirkon jäseneksi sinut on kasteessa otettu ja mitä kirkko voi tarjota juuri sinulle. Rippikoulussa pohditaan yh­dessä elämän tärkeitä kysymyksiä, suhdetta omaan itseemme, toisiin ihmisiin ja Jumalaan – sitä mitä kristittynä eläminen merkitsee.

Rippikoulu on vähintään puoli vuotta kestävä kokonaisuus, johon kuuluu tapaamisia ja osallistumista erilaisiin seurakunnan toimintaan. Tämän lisäksi on intensiivijakso eli rippikoululeiri. Rippikoulu päättyy konfirmaatiojuhlaan. Konfirmaatiossa tunnustetaan kristillinen usko, pyydetään Jumalalta siunausta ja osallistutaan ensimmäistä kertaa itsenäisesti ehtoolliselle. Rippikoulun käytyään voi täysi-ikäisenä saada kirkollisen avioliittoon vihkimisen ja äänes­tää seurakuntavaaleissa täytettyään 16-vuotta. Konfirmoituna seurakunnan jäse­nenä voi osallistua itsenäisesti ehtoolliselle, toimia kummina ja asettua ehdolle seurakuntavaaleissa.

RIPPIKOULU UUDISTUU PYHTÄÄN SEURAKUNNASSA

Tavoitteenamme on, että rippikoulu vois olla paikka, jossa nuoret pääsevät pohtimaan elämän ja uskon kysymyksiä yhdessä toisten kanssa. Rippikoulusuunnitelman (2017) mukaan ”rippikoulu vahvistaa nuorten uskoa kolmiyhteiseen Jumalaan ja varustaa heitä elämään kristittyinä”. Rippikoulu ei nimestään huolimatta rakennu koulumaisesti, vaan pyrimme virittämään keskustelua mielekkäillä tavoilla, mm. ryhmätyöskentelyn, toiminnallisten ratojen, draaman ja pelien keinoin. Myös erilaiset teemaleirit ovat mahdollisia.

Rippikoulun keskiössä ovat nuoret, jotka pääsevät pohtimaan omaa elämää isosten ja ohjaajien johdolla. Välillä nauretaan vedet silmissä isosten vetämässä iltaohjelmassa. Ennen kaikkea rippikoulu on ainutkertainen kokemus nuoren elämässä.

Tutustumisvihkoon haettavat merkinnät ovat 3 nuorten tilaisuutta ja 5 messua.

Rippikoululaiset hakevat 5 jumalanpalveluskäyntiä rippikouluvihkoon. Neljään niistä osallistumme yhdessä. Yhden voi hakea parhaalla katsomallaan tavalla.

Messut, joihin osallistutaan yhdessä ovat:

13.01. Pyhtään kirkko,

03.02. SIltakylän seurakuntatalo klo 11.

17.03. Pyhtään kirkko

07.04. klo 18-19.30 Pyhtään kirkko

Muut opetustilanteet joihin osallistutaan ovat:

Gospel konsertti Tommi kalenius & Ninni Poijärvi Lauantai 02.02. klo 16  Huutjärven koulu

La 16.03. 1 rippikouluryhmä klo 9- 11

2 rippikouluryhmä klo 12 - 14

Paikka Pantsuntalo, Huutjärvi.

Rippikouluryhmien leirit Nuorisokeskus Anjalassa

1 rippikouluryhmä  09.-10.02.

2 rippikouluryhmä  09.-10.03.

Info illat rippikoululuista rippikoululaiselle ja heidän vanhemmilleen

TIISTAINA 21.05.klo  17  Molemmat ryhmät.  Paikka: Kirkonkylän seurakuntatalo. Pappilantie 5.

Lisätietoja antavat nuoriso-ohjaaja Minna Vuokila minna.vuokila(ät)evl.fi, 0447431925, sekä pastori Tanja Roiha tanja.roiha(ät)evl.fi 0447431927.

Aikuisrippikoulu

Jos haluat liittyä kirkkoon, etkä ole aiemmin käynyt rippikoulua ota yhteyttä kirkkoherran virastoon tai suoraan seurakuntapastoriin.

Nuorisotyöntekijä Minna Vuokila p. 044-7431925

Seurakuntapastori Tanja Roiha p. 044-7431927