Sana sinulle

Pieni kirkkomeditaatio

Milloin sinä kävit viimeksi kirkossa? Liittyikö se kenties johonkin juhlaan tai perhetapahtumaan, vai kuulutko kenties uskollisiin messukävijöihin? Kesä on paitsi kesäloman, juhlien, tiekirkkojen aikaa. Nyt kannattaa pistäytyä sisälle kirkkoon jos olet matkalla.

Kirkkomme ovat, paitsi hiljentymistä ja Jumalan kohtaamista varten, melkoisia kulttuurihistoriallisia nähtävyyksiä. Kun seuraavan kerran astut kirkon ovesta sisään, anna katseesi kiertää kirkkosalissa. Mihin huomiosi kiinnittyy? Minkälaisia materiaaleja, värejä ja symboleja kirkossa on? Kirkkojen seinät ovat paksut ja niiden sisäpuolelta voi aistia ajan kulun. Onko jotakin, joka hämmentää, ärsyttää tai herättää tunteita?

Kokeile myös liikuskella tilassa. Mistä löytyy lempipaikkasi, istutko aivan edessä vai takana, miksi juuri tämä miellyttää? Huomioi myös äänet, tuoksut ja hajut. Käväise myös ulkopuolella. Useimpien kirkkojen kupeessa on hautausmaa. Puut ja kivet muistuttavat meitä rajallisuudesta. Rajallisuutemme ymmärtäminen saa tarttumaan tähän hetkeen, tässä ja nyt. Hetkessä piilee myös iankaikkisuuden alku.

"Usko ja rukous" 2.paastonajan sunnuntai

Tove Jansson kirjoittaa näkymättömästä lapsesta, joka menettää piirteensä joutuessaan ikävän tätinsä hoidettavaksi. Sunnuntaina 17.3. pohdimme piiloutumisen tarvetta ja rakkauden näkyväksi tekevää voimaa. Tervetuloa Klo. 10.00 kirkkoon rukoilemaan, pohtimaan ja etsimään sydäntikkareita💕 Mukana rippikoululaiset, Minna Vuokila, Laura Honkala, Marjo Kaijansinkko. Kirkossa pystykahvit ja pientä makeaa! Lue lisää

"Herran palvelijatar" Marian ilmestyspäivä

Messu kirkossa 24.3. klo 10. Mukana  Marjo Kujala ja Mikko Hauhia

Tervetuloa! Lue lisää

"Elämän leipä" 4.paastonajan sunnuntai

Messu kirkossa 31.3.2019 klo 10. Messussa saarnaa rovasti Jari Nordman, liturgina  Marjo Kujala ja kanttorina Marjo Kaijansinkko.

Messun jälkeen kirkkokahvit ja lyhyt ohjelmahetki kk:n seurakuntatalossa

Tervetuloa! Lue lisää

"Kärsimyksen sunnuntai" 5.paastonajan sunnuntai

Taizemessu 7.4. klo 18 kirkossa (huom!aika) Saarna Pauli Annala San Damianoyhteisöstä, liturgi Tanja Roiha ja kanttorina Marjo Kaijansinkko.

Rippikoululaisten kokoontumisjumis. Messun jälkeen iltateetä tarjolla kirkossa.

Tervetuloa hiljentymään!

Muistojen ilta

Muistojen ilta 6.3.2019 klo 18.30 Siltakylän seurakuntatalossa. Tervetuloa muistelemaan yhdessä vietettyjä hetkiä Siltakylän seurakuntatalossa. Illan päätteksi iltahartaus ja laskiaispullakahvit.

"Jumalan rakkauden uhritie" Laskiaissunnuntai

Messu kirkossa 3.3.  klo 10.  Messussa mukana Tanja Roiha ja Marjo Kaijansinkko.

Tule mukaan! Lue lisää

"Ansaitsematon armo" 3.sunnuntai ennen paastonaikaa

Messu kirkossa 17.2. klo 10 Luottamushenkilöiden tehtävään siunaaminen, kohtaamiskahvit kirkossa.

Mukana Marjo Kujala, Anne Koskinen ja Marjo Kaijansinkko

Viikkomessu

Viikkomessu 20.2. klo 12 Siltakylän seurakuntatalolla.

Messun toimittaa Tanja Roiha ja Marjo Kaijansinkko.

Lue lisää

Siunattua adventin aikaa! "Ennen muuta varjele sitä, mikä on sydämessäsi -Siellä on koko elämäsi lähde. Sl.4:23 Lue lisää

Uusi avioliittolaki voimaan maaliskuussa

Avioliittolaki muuttuu 1.3.2017 alkaen. Sen jälkeen myös samaa sukupuolta olevat parit voivat solmia avioliiton. Tasa-arvoinen avioliittolaki aiheuttaa keskustelua myös kirkossa. Lue lisää