Sana sinulle

Pieni kirkkomeditaatio

Milloin sinä kävit viimeksi kirkossa? Liittyikö se kenties johonkin juhlaan tai perhetapahtumaan, vai kuulutko kenties uskollisiin messukävijöihin? Kesä on paitsi kesäloman, juhlien, tiekirkkojen aikaa. Nyt kannattaa pistäytyä sisälle kirkkoon jos olet matkalla.

Kirkkomme ovat, paitsi hiljentymistä ja Jumalan kohtaamista varten, melkoisia kulttuurihistoriallisia nähtävyyksiä. Kun seuraavan kerran astut kirkon ovesta sisään, anna katseesi kiertää kirkkosalissa. Mihin huomiosi kiinnittyy? Minkälaisia materiaaleja, värejä ja symboleja kirkossa on? Kirkkojen seinät ovat paksut ja niiden sisäpuolelta voi aistia ajan kulun. Onko jotakin, joka hämmentää, ärsyttää tai herättää tunteita?

Kokeile myös liikuskella tilassa. Mistä löytyy lempipaikkasi, istutko aivan edessä vai takana, miksi juuri tämä miellyttää? Huomioi myös äänet, tuoksut ja hajut. Käväise myös ulkopuolella. Useimpien kirkkojen kupeessa on hautausmaa. Puut ja kivet muistuttavat meitä rajallisuudesta. Rajallisuutemme ymmärtäminen saa tarttumaan tähän hetkeen, tässä ja nyt. Hetkessä piilee myös iankaikkisuuden alku.

"Valvokaa" Valvomisen sunnuntai

Messu  kirkossa 17.11. klo 10. Messun toimittaa Marjo Kujala, kanttorina Marjo Kaijansinkko.

Tervetuloa! Lue lisää

"Kristuksen kuninkuuden sunnuntai" Tuomiosunnuntai

Sanajumalanpalvelus 24.11. klo 10 kirkossa. Sanajumalanpalveluksen toimittaa Kai Takkula ja Mikko Hauhia. Tervetuloa!

"Nyt sytytämme kynttilän...." 1. Adventtisunnuntai

Sunnuntai 1.12. klo 10 Messu kirkossa. Mukana Tanja Roiha, Minna Vuokila, Marjo Kaijansinkko, rippikoululaiset ja Kotka Damkör.

Tervetuloa laulamaan yhdessä Hoosianna!

Lue lisää

"Kiitos isänmaasta ja kohtaloista sen...." Itsenäisyyspäivä

Itsenäisyyspäivä 6.12.

Seppeleiden laskut:

klo 9.15 Haaviston sankarihautausmaa

jumalanpalveluksen jälkeen kirkkomaalla ja Heinlahden muistomerkillä.

klo 10 Kaksikielinen sanajumalanpalvelus kirkossa. Tanja Roiha ja Marjo Kaijansinkko.

Tervetuloa! Lue lisää

"Nyt syttyy toinen kynttilä..." 2. Adventtisunnuntai

8.12. Messu kírkossa. Mukana Marjatta Kiukkonen ja Marjo Kaijansinkko.

"Nyt syttyy kolmas kynttilä..." 3.Adventtisunnuntai

15.12. Sanajumalanpalvelus kirkossa klo 10. Marjo Kujala ja Marjo Kaijansinkko.

Tervetuloa mukaan!

"Nyt syttyy neljäs kynttilä...." 4.Adventtisunnuntai

Messu kirkossa klo 10. Mukana Marjo Kujala ja Marjo Kaijansinkko.

Tervetuloa mukaan! Lue lisää

Viikkomessu

Viikkomessuja aloitetaan toimittaa taas kerran kuukaudessa keskiviikkoisin klo 12 Siltakylän uudessa seurakuntatalossa. Ensimmäinen viikkomessu on 22.2.2020 klo 12.

Verkkokirkko

Kuuntele ja katsele. Lue lisää