Sana sinulle

Pieni kirkkomeditaatio

Milloin sinä kävit viimeksi kirkossa? Liittyikö se kenties johonkin juhlaan tai perhetapahtumaan, vai kuulutko kenties uskollisiin messukävijöihin? Kesä on paitsi kesäloman, juhlien, tiekirkkojen aikaa. Nyt kannattaa pistäytyä sisälle kirkkoon jos olet matkalla.

Kirkkomme ovat, paitsi hiljentymistä ja Jumalan kohtaamista varten, melkoisia kulttuurihistoriallisia nähtävyyksiä. Kun seuraavan kerran astut kirkon ovesta sisään, anna katseesi kiertää kirkkosalissa. Mihin huomiosi kiinnittyy? Minkälaisia materiaaleja, värejä ja symboleja kirkossa on? Kirkkojen seinät ovat paksut ja niiden sisäpuolelta voi aistia ajan kulun. Onko jotakin, joka hämmentää, ärsyttää tai herättää tunteita?

Kokeile myös liikuskella tilassa. Mistä löytyy lempipaikkasi, istutko aivan edessä vai takana, miksi juuri tämä miellyttää? Huomioi myös äänet, tuoksut ja hajut. Käväise myös ulkopuolella. Useimpien kirkkojen kupeessa on hautausmaa. Puut ja kivet muistuttavat meitä rajallisuudesta. Rajallisuutemme ymmärtäminen saa tarttumaan tähän hetkeen, tässä ja nyt. Hetkessä piilee myös iankaikkisuuden alku.

Kaatuneiden muistopäivä 19.5.2019

Kaatuneiden mustopäivän seppeleenlaskut 19.5 klo 9 Haaviston sankarihautausmaa, klo 10 messu Pyhtään kirkossa, jonka jälkeen seppeleenlaskut  kirkon sanakrihautausmaalle. Kirkkokahvit kirkossa.

Messun toimittaa Marjo Kujala, kanttorina Jaana Jokimies.

Tervetuloa!

"Ylösnousseen todistajia" 1.sunnuntai pääsiäisestä

Sananjumalanpalvelus kirkossa 28.4  klo 10. saarna Kai Takkula, liturgi Marjo Kujala ja kanttori Marjo Kaijansinkko.

Tule mukaan sanan kuuloon! Lue lisää

"Hyvä paimen" 2.sunnuntai pääsiäisestä

Messu kirkossa 5.5. klo 10. Mukana  Marjo Kujala ja Marjo Kaijansinkko.

Tervetuloa! Lue lisää

Korkeaharjun hautausmaan haravointitalkoot 7.5.2019

Korkeaharjun hautausmaan haravointitalkoot tiistaina 7.5. klo 9 alkaen.

Klo 11.30 tarjolla talkookeittoa ja kahvit.

Tervetuloa mukaan haravoimaan!

Suruhartaus

Suruhartaus kirkossa tiistaina 16.4. klo 18.

Valokuvaaminen hartauksessa on kielletty

Tervetuloa! Lue lisää

Hiljainen viikko 2019

Hiljaisen viikon tapahtumat Pyhtään seurakunnassa Lue lisää

"Tiellä ken vaeltaa, ken aasilla ratsastaa". Palmusunnuntain messu 14.4. klo. 10.00 Pyhtään kirkossa.

"Noussut on satulaan ratsunsa kuitenkin kuningas". Palmusunnuntain messu 14.4. kirkossa klo. 10.00 aloittaa hiljaisen viikon. Jeesus ratsastaa kunnian kuninkaana kohti alennustietä, kärsimystietä. Messuyhteistyössä mukana partiolaiset. Kirkossa kahvit suoraan messun päätteeksi. Lue lisää

Muistojen ilta

Muistojen ilta 6.3.2019 klo 18.30 Siltakylän seurakuntatalossa. Tervetuloa muistelemaan yhdessä vietettyjä hetkiä Siltakylän seurakuntatalossa. Illan päätteksi iltahartaus ja laskiaispullakahvit.

Viikkomessu

Viikkomessu 20.2. klo 12 Siltakylän seurakuntatalolla.

Messun toimittaa Tanja Roiha ja Marjo Kaijansinkko.

Tervetuloa!

Verkkokirkko