Sana sinulle

Pieni kirkkomeditaatio

Milloin sinä kävit viimeksi kirkossa? Liittyikö se kenties johonkin juhlaan tai perhetapahtumaan, vai kuulutko kenties uskollisiin messukävijöihin? Kesä on paitsi kesäloman, juhlien, tiekirkkojen aikaa. Nyt kannattaa pistäytyä sisälle kirkkoon jos olet matkalla.

Kirkkomme ovat, paitsi hiljentymistä ja Jumalan kohtaamista varten, melkoisia kulttuurihistoriallisia nähtävyyksiä. Kun seuraavan kerran astut kirkon ovesta sisään, anna katseesi kiertää kirkkosalissa. Mihin huomiosi kiinnittyy? Minkälaisia materiaaleja, värejä ja symboleja kirkossa on? Kirkkojen seinät ovat paksut ja niiden sisäpuolelta voi aistia ajan kulun. Onko jotakin, joka hämmentää, ärsyttää tai herättää tunteita?

Kokeile myös liikuskella tilassa. Mistä löytyy lempipaikkasi, istutko aivan edessä vai takana, miksi juuri tämä miellyttää? Huomioi myös äänet, tuoksut ja hajut. Käväise myös ulkopuolella. Useimpien kirkkojen kupeessa on hautausmaa. Puut ja kivet muistuttavat meitä rajallisuudesta. Rajallisuutemme ymmärtäminen saa tarttumaan tähän hetkeen, tässä ja nyt. Hetkessä piilee myös iankaikkisuuden alku.

"Jeesus ilmaisee jumalallisen voimansa" 2. sunnuntai loppiaisesta

Messu kirkossa 20.1. klo 10. Messussa mukana Marjo Kujala ja Mikko Hauhia

Viikkomessu

Viikkomessu 23.1. klo 12 Siltakylän seurakuntatalolla.

Messun toimittaa Marjo Kujala ja Marjo Kaijansinkko.

"Jeesus herättää uskon" 3.sunnuntai loppiaisesta Lähetyspyhä

Messu 27.1. klo 10 Siltakylän seurakuntatalolla. Messussa mukana oman väen, eli kirkkoherran ja kanttorin lisäksi nimikkolähetit Katariina Kiilunen ja Tero Massa sekä vieraita Thaimaasta.

Messun jälkeen lähetyslounas ja lähetystilaisuus.

"Kasteen lahja" 1.sunnuntai loppiaisesta

Nuorten messu 13.1. klo 10 kirkossa. Messussa mukana Tanja Roiha, Marjo Kaijansinkko, Minna Vuokila ja isosia mukana.

Messu on ensimmäinen rippikoululaisten yhteinen messu.

Loppiainen

Messu kirkossa 6.1. klo 10. Leijonien kirkkopyhä. Messussa mukana Tanja Roihaja Marjo Kaijansinkko.

Messun jälkeen seppeleenlasku ja kirkkokahvit kirkossa

Tule mukaan! Lue lisää

1. sunnuntai joulusta "Pyhä perhe"

Sanajumalanpalvelus Siltakylän seurakuntatalossa 30.12. klo 10. Mukana  Tanja Roiha ja Marjo Kaijansinkko

"Aikamme on Jumalan kädessä" Uudenvuoden aatto

Uudenvuoden aaton hartaus 31.12. klo 17 Siltakylän seurakuntatalossa: Mukana Tanja Roiha ja Marjo Kaijansinkko

"Jeesuksen nimessä" Uudenvuodenpäivä

Messu kirkossa 1.1.2019 klo 18. Messun toimittaa Marjo Kujala ja Marjo Kaijansinkko.

Tervetuloa alottamaan uutta vuotta! Lue lisää

Siunattua adventin aikaa! "Ennen muuta varjele sitä, mikä on sydämessäsi -Siellä on koko elämäsi lähde. Sl.4:23 Lue lisää

Uusi avioliittolaki voimaan maaliskuussa

Avioliittolaki muuttuu 1.3.2017 alkaen. Sen jälkeen myös samaa sukupuolta olevat parit voivat solmia avioliiton. Tasa-arvoinen avioliittolaki aiheuttaa keskustelua myös kirkossa. Lue lisää