Sana sinulle

Pieni kirkkomeditaatio

Milloin sinä kävit viimeksi kirkossa? Liittyikö se kenties johonkin juhlaan tai perhetapahtumaan, vai kuulutko kenties uskollisiin messukävijöihin? Kesä on paitsi kesäloman, juhlien, tiekirkkojen aikaa. Nyt kannattaa pistäytyä sisälle kirkkoon jos olet matkalla.

Kirkkomme ovat, paitsi hiljentymistä ja Jumalan kohtaamista varten, melkoisia kulttuurihistoriallisia nähtävyyksiä. Kun seuraavan kerran astut kirkon ovesta sisään, anna katseesi kiertää kirkkosalissa. Mihin huomiosi kiinnittyy? Minkälaisia materiaaleja, värejä ja symboleja kirkossa on? Kirkkojen seinät ovat paksut ja niiden sisäpuolelta voi aistia ajan kulun. Onko jotakin, joka hämmentää, ärsyttää tai herättää tunteita?

Kokeile myös liikuskella tilassa. Mistä löytyy lempipaikkasi, istutko aivan edessä vai takana, miksi juuri tämä miellyttää? Huomioi myös äänet, tuoksut ja hajut. Käväise myös ulkopuolella. Useimpien kirkkojen kupeessa on hautausmaa. Puut ja kivet muistuttavat meitä rajallisuudesta. Rajallisuutemme ymmärtäminen saa tarttumaan tähän hetkeen, tässä ja nyt. Hetkessä piilee myös iankaikkisuuden alku.

"Kiitollisuus" 15.sunnuntai helluntaista

Messu 2.9. klo 10 kirkossa. Messun toimittavat Tanja Roiha ja Marjo Kaijansinkko

"Kristityn vapaus" 18. sunnuntai helluntaista

Messu kirkossa 23.9. klo 10 Saarna Antero Rasilainen Elystä, liturgina Marjo Kujala ja kanttorina Marjo Kaijansinkko. Messun jälkeen kirkkokahvit ja Siionin kanteleen lauluseurat kirkonkylän seurakuntatalossa.

"Jumalan sanansaattajat" Mikkelinpäivä

Messu Siltakylän seurakuntatalossa 30.9.2018 klo 10. Messun toimittaa Marjo Kujala ja Marjo Kaijansinkko

"Usko ja epäusko" 20. sunnuntai helluntaista

Vanhusten viikon messu kirkossa 7.10. klo 10. Mukana mukana Marjo Kujala ja Marjo Kaijansinkko.

Kirkkokahvit kirkossa messun jälkeen.

Pohjantähden alla

Tervetuloa Pyhtää -viikon päättävään iltamessuun Pyhtään kirkkoon. Messun musiikista vastaa soitinyhtye (Mika Huusari, Jonas Mäki ja Samir Geper), paikallisista koottu lauluyhtye sekä Arja-Inkeri Joas ja Arto Karnaattu. Lue lisää

"Jumalan huolenpito" 16. sunnuntai helluntaista

Messu kirkossa 9.9. klo 10. Messun toimittaa kirkkoherra Marjo Kujala ja kanttorina Mikko Hauhia.

Viikkomessu

Viikkomessu 19.9. klo 12 Siltakylän seurakuntatalolla.

Messun toimittaa Marjo Kujala ja Marjo Kaijansinkko.

Lue lisää

Tiekirkko on auki! Joka päivä klo. 10.00-15.00 Tervetuloa!

Keskiaikainen Pyhtään Pyhän Henrikin kirkko on avoinna 5.6-13.8. joka päivä klo. 10.00-15.00.

13.-27.8. lauantaisin ja sunnuntaisin klo. 10.00-15.00.

Tervetuloa tutustumaan ja hiljentymään!

Kirkkovahtimme ovat paikalla kertomassa historiasta.

11.sunnuntai helluntaista, Etsikkoaikoja

Messu kirkossa 5.8.2018 lo 10. Messun toimittaa khra Marjo Kujala ja kanttorina Marjo Kaijansinkko

12.sunnuntai helluntaista, Itsensä tutkiminen

Messu kirkossa 12.8. klo 10

Messun toimittavat pastori Tanja Roiha, kanttorina Marjo Kaijansinkko.

Rukoussunnuntai

Messu kirkossa 6.5.klo 10. Messun toimittaa pastori Tanja Roiha, kanttorina Marjo Kaijansinkko

Uusi avioliittolaki voimaan maaliskuussa

Avioliittolaki muuttuu 1.3.2017 alkaen. Sen jälkeen myös samaa sukupuolta olevat parit voivat solmia avioliiton. Tasa-arvoinen avioliittolaki aiheuttaa keskustelua myös kirkossa. Lue lisää