Sana sinulle

Adventtiaika on odotuksen aikaa. Me odotamme lumen tuloa, kynttilän ja takan valoa, yhdessäoloa, lepoa. Ehkä pienimmät odottavat jouluaattoa, lahjoja ja iloisia yllätyksiä. Adventti sana pohjautuu latinaan, sillä tarkoitetaan Herran tulemista, Adventus Domini.

Adventtiaika kutsuu miettimään, mikä on elämässä tärkeää, mikä on hyvin ja mikä kaipaa muutosta. Lähestyvä joulu kutsuu meitä huomioimaan lähellä ja kaukaa olevat ystävät ja sukulaiset. Haluamme järjestää kotimme kauniiksi ja valmistautua juhlaan. Haluamme varmistaa, ettei yksikään läheisistämme ole jouluna yksin. Saatamme tuntea olomme kiireisiksi, jopa stressaantuneiksi.

On kuitenkin yksi, jonka eteen meidän ei tarvitse tehdä mitään. Joka itse lähestyy meitä. Hän kantaa sinun kaikki taakkasi aasilla ratsastaen. Nöyrä joulun lapsi ja Kuninkaamme Kristus sytyttää valon pimeyteen sinunkin puolestasi. Sinun ei tarvitse kurottautua Jumalan puoleen. Hän etsii itse sinua, eikä väsy etsimään.

Viikkomessu

Viikkomessu 29.11. klo 12 Siltakylän seurakuntatalolla.

Tervetuloa!

Messun toimittaa Marjo Kujala ja Marjo Kaijansinkko.

Tuomiosunnuntai

Messu Siltakylän seurakuntatalossa 26.11. klo 10. Marjo Kujala ja Marjo Kaijansinkko.

Tervetuloa! Lue lisää

1. Adventtisunnuntai

Messu kirkossa 3.12. klo 10. Marjo Kujala ja Mikko Hauhia

Tervetuloa laulamaan kanssamme Hoosianna!

Itsenäisyyspäivä 6.12.

Seppeleenlasku klo 9.15 Haaviston hautausmaalla.

Klo 10 kaksikielinen sanajumalanpalvelus kirkossa, pastori Tanja Roiha ja kanttori Marjo Kaijansinkko.

Jumalanpalveluksen jälkeen seppelten lasku kirkkomaalla.

Kukkien lasku Heinlahden muistomerkillä ja itsenäisyyspäivän juhla klo 11.30 alkaen kahvituksella Huutjärven koululla Lue lisää

Lauantai-illan vesper eli rukoushetki

Lauantai-illan vesper eli rukoushetki kirkossa 14.10. klo 17. Rujoushetken toimittaa Helsingin yliopiston dogmatiikan yliopistolehtori, (eläkkeellä) Pauli Annala.

Kirkkokahvit tarjolla klo 16.30. Rukoushetkessä mukana vieraita Lapinjärven suomalaisesta seurakunnasta ja San Damianon osuuskunnasta. Lue lisää

Uusi avioliittolaki voimaan maaliskuussa

Avioliittolaki muuttuu 1.3.2017 alkaen. Sen jälkeen myös samaa sukupuolta olevat parit voivat solmia avioliiton. Tasa-arvoinen avioliittolaki aiheuttaa keskustelua myös kirkossa. Lue lisää

Pyhäinpäivän ilta

Pyhäipäivän kaksikielinen iltamessu 4.11. klo 16 kirkossa. Saarna Marjo Kujala, liturgi Tanja Roiha, Anne Koskinen ja Marjo Kaijansinkko Messussa sytetään kynttilä viime pyhäinpäivän jälkeen Pyhtään eri hautausmaille siunatuille poisnukkuneille.

Lue lisää

3. Adventtisunnuntai "Tehkää tie kuninkaalle"

Messu kirkossa 17.12. klo 10. Mukana Marjo Kujala ja Marjo Kaijansinkko

Lue lisää