Sana sinulle

Pieni kirkkomeditaatio

Milloin sinä kävit viimeksi kirkossa? Liittyikö se kenties johonkin juhlaan tai perhetapahtumaan, vai kuulutko kenties uskollisiin messukävijöihin? Kesä on paitsi kesäloman, juhlien, tiekirkkojen aikaa. Nyt kannattaa pistäytyä sisälle kirkkoon jos olet matkalla.

Kirkkomme ovat, paitsi hiljentymistä ja Jumalan kohtaamista varten, melkoisia kulttuurihistoriallisia nähtävyyksiä. Kun seuraavan kerran astut kirkon ovesta sisään, anna katseesi kiertää kirkkosalissa. Mihin huomiosi kiinnittyy? Minkälaisia materiaaleja, värejä ja symboleja kirkossa on? Kirkkojen seinät ovat paksut ja niiden sisäpuolelta voi aistia ajan kulun. Onko jotakin, joka hämmentää, ärsyttää tai herättää tunteita?

Kokeile myös liikuskella tilassa. Mistä löytyy lempipaikkasi, istutko aivan edessä vai takana, miksi juuri tämä miellyttää? Huomioi myös äänet, tuoksut ja hajut. Käväise myös ulkopuolella. Useimpien kirkkojen kupeessa on hautausmaa. Puut ja kivet muistuttavat meitä rajallisuudesta. Rajallisuutemme ymmärtäminen saa tarttumaan tähän hetkeen, tässä ja nyt. Hetkessä piilee myös iankaikkisuuden alku.

Arkipyhäkoulu Haaviston kirkossa keskiviikkoisin klo 17

Haaviston kyläkirkossa kokoontuu joka keskiviikko klo 17 arkipyhäkoulu. Tervetuloa mukaan!

"Katoavat ja katoamattomat aarteet" 2.sunnuntai helluntaista

Sanajumalanpalvelus 23.6. klo 10 kirkossa. Palveluksen toimittaa Kai Takkula, musiikista vastaa Onesimus-lauluyhtye.

Tervetuloa! Lue lisää

Kesäillan hartaudet Korkeaharjun kappelissa

12.6. klo 18

10.7. klo 18

7.8. klo 18

Tervetuloa mukaan!

"Kutsu Jumalan valtakuntaan" 3.sunnuntai helluntaista

Messu kirkossa 30.6. klo 10. Messun toimittaa Tanja Roiha ja kanttorina Joni Tilli.

Tervetuloa! Lue lisää

Konfirmaatiomessu,"Kadonnut ja jälleen löytynyt"

Sunnuntaina 7.7. klo. 10.00 vietetään  messua ja toisen rippileirin konfirmaatiota. Messun toimittavat rippileiriläiset, puheen, konfirmoinnin ja ehtoollisen Marjo Kujala. Ehtoollisella avustavat Minna Vuokila, Martta Lindström ja Tanja Roiha. Musiikista vastaavat Marjo Kaijansinkko ja nuoret. Konfirmoitavat nuoret ovat kutsuneet kummin tai muun läheisen siunaamaan heidät samalla tavalla, kuin aikanaan kasteessa. Kaikki ovat tervetulleita ehtoolliselle. Tervetuloa messuun!

"Armahtakaa" 5.sunnuntai helluntaista

Sanajumalanpalvelus 14.7. klo 10 kirkossa. Palveluksen toimittaa Kai Takkula ja Kaisa-Maria Tolonen.

Tervetuloa!

Apostolien päivä

Messu kirkossa 21.7. klo 10. Messun toimittaa Marjatta Kiukkonen ja Kaisa-Maria Tolonen

Tervetuloa mukaan!

Tervetuloa mukaan! Lue lisää

Viikkomessu

Viikkomessu 20.2. klo 12 Siltakylän seurakuntatalolla.

Messun toimittaa Tanja Roiha ja Marjo Kaijansinkko.

Tervetuloa!

Verkkokirkko