Sana sinulle

Pieni kirkkomeditaatio

Milloin sinä kävit viimeksi kirkossa? Liittyikö se kenties johonkin juhlaan tai perhetapahtumaan, vai kuulutko kenties uskollisiin messukävijöihin? Kesä on paitsi kesäloman, juhlien, tiekirkkojen aikaa. Nyt kannattaa pistäytyä sisälle kirkkoon jos olet matkalla.

Kirkkomme ovat, paitsi hiljentymistä ja Jumalan kohtaamista varten, melkoisia kulttuurihistoriallisia nähtävyyksiä. Kun seuraavan kerran astut kirkon ovesta sisään, anna katseesi kiertää kirkkosalissa. Mihin huomiosi kiinnittyy? Minkälaisia materiaaleja, värejä ja symboleja kirkossa on? Kirkkojen seinät ovat paksut ja niiden sisäpuolelta voi aistia ajan kulun. Onko jotakin, joka hämmentää, ärsyttää tai herättää tunteita?

Kokeile myös liikuskella tilassa. Mistä löytyy lempipaikkasi, istutko aivan edessä vai takana, miksi juuri tämä miellyttää? Huomioi myös äänet, tuoksut ja hajut. Käväise myös ulkopuolella. Useimpien kirkkojen kupeessa on hautausmaa. Puut ja kivet muistuttavat meitä rajallisuudesta. Rajallisuutemme ymmärtäminen saa tarttumaan tähän hetkeen, tässä ja nyt. Hetkessä piilee myös iankaikkisuuden alku.

"Valvokaa" Valvomisen sunnuntai

Sanajumalanpalvelus 18.11.2018 klo 10 Siltakylän seurakuntatalossa HUOM! paikka. Mukana Marjo Kujala ja Mikko Hauhia.

Jumalanpalveluksen jälkeen alkaa seurakuntavaaliäänestys klo 11-20.

Viikkomessu

Viikkomessu 21.11. klo 12 Siltakylän seurakuntatalolla.

Messun toimittaa Tanja Roiha ja Marjo Kaijansinkko.

"Kuolemasta elämään" 25. sunnuntai helluntaista

Herra, armadha meidhän päälene – keskiajan kaikuja Pyhtään kirkossa Lue lisää

"Antakaa toisillenne anteeksi" 23.sunnuntai helluntaista

Messu Siltakylän seurakuntatalossa 28.10.2018 klo 10. Messun toimittaa Marjo Kujala ja Marjo Kaijansinkko

"Pyhien yhteys" Pyhäinpäivä

Pyhäinpäivän kaksikielinen iltamessu 3.11.2018 klo 16 kirkossa. Iltamessussa sytytetään kynttilä jokaiselle Pyhtään seurakunnan jäsenelle, joka on poisnukkunut viime pyhäinpäivän jälkeen. Messun toimittaa pastori Tanja Roiha, diakoni Anne Koskinen ja kanttori Marjo Kaijansinkko.

"Kahden valtakunnan kansalaisena" 24.sunnuntai helluntaista

Messu kirkossa 4.11. klo 10. Messun toimittaa Tanja Roiha ja Marjo Kaijansinkko

"Uskonpuhdistuksen muistopäivä"

Messu kirkossa 21.10. klo 10

Messun toimittavat kirkkoherra Marjo Kujala ja diakoni Anne Koskinen, kanttorina Mikko Hauhia.

Messun jälkeen kirkkokahvit kk:n seurakuntatalolla.

"Usko ja epäusko" 20. sunnuntai helluntaista

Vanhusten viikon messu kirkossa 7.10. klo 10. Mukana mukana Marjo Kujala ja Marjo Kaijansinkko.

Kirkkokahvit kirkossa messun jälkeen.

Tervetuloa! Lue lisää

21.sunnuntai helluntaista," Jeesuksen lähettiläät"

Messu kirkossa 14.10.2018 klo 10. Messun toimittaa pastori Tanja Roiha ja kanttorina Marjo Kaijansinkko.

Pohjantähden alla

Tervetuloa Pyhtää -viikon päättävään iltamessuun Pyhtään kirkkoon. Messun musiikista vastaa soitinyhtye (Mika Huusari, Jonas Mäki ja Samir Geper), paikallisista koottu lauluyhtye sekä Arja-Inkeri Joas ja Arto Karnaattu. Lue lisää

Uusi avioliittolaki voimaan maaliskuussa

Avioliittolaki muuttuu 1.3.2017 alkaen. Sen jälkeen myös samaa sukupuolta olevat parit voivat solmia avioliiton. Tasa-arvoinen avioliittolaki aiheuttaa keskustelua myös kirkossa. Lue lisää