Sana sinulle

Pieni kirkkomeditaatio

Milloin sinä kävit viimeksi kirkossa? Liittyikö se kenties johonkin juhlaan tai perhetapahtumaan, vai kuulutko kenties uskollisiin messukävijöihin? Kesä on paitsi kesäloman, juhlien, tiekirkkojen aikaa. Nyt kannattaa pistäytyä sisälle kirkkoon jos olet matkalla.

Kirkkomme ovat, paitsi hiljentymistä ja Jumalan kohtaamista varten, melkoisia kulttuurihistoriallisia nähtävyyksiä. Kun seuraavan kerran astut kirkon ovesta sisään, anna katseesi kiertää kirkkosalissa. Mihin huomiosi kiinnittyy? Minkälaisia materiaaleja, värejä ja symboleja kirkossa on? Kirkkojen seinät ovat paksut ja niiden sisäpuolelta voi aistia ajan kulun. Onko jotakin, joka hämmentää, ärsyttää tai herättää tunteita?

Kokeile myös liikuskella tilassa. Mistä löytyy lempipaikkasi, istutko aivan edessä vai takana, miksi juuri tämä miellyttää? Huomioi myös äänet, tuoksut ja hajut. Käväise myös ulkopuolella. Useimpien kirkkojen kupeessa on hautausmaa. Puut ja kivet muistuttavat meitä rajallisuudesta. Rajallisuutemme ymmärtäminen saa tarttumaan tähän hetkeen, tässä ja nyt. Hetkessä piilee myös iankaikkisuuden alku.

Tiekirkko on auki! Joka päivä klo. 10.00-15.00 Tervetuloa!

Keskiaikainen Pyhtään Pyhän Henrikin kirkko on avoinna 5.6-13.8. joka päivä klo. 10.00-15.00.

13.-27.8. lauantaisin ja sunnuntaisin klo. 10.00-15.00.

Tervetuloa tutustumaan ja hiljentymään!

Kirkkovahtimme ovat paikalla kertomassa historiasta.

"Luomakunnan sunnuntai" 5. sunnuntai helluntaista

Sanajumalanpalvelus kirkossa  24.6. klo 10. Mukana mukana Marjo Kujala ja Marjo Kaijansinkko

"Katoavat ja katoamattomat aarteet" 2. sunnuntai helluntaista

Messu kirkossa 3.6. klo 10. Messun toimittaa pastori Tanja Roiha ja kanttorina Marjo Kaijansinkko. Mukana myös Marjo Kujala ja Minna Vuokila.

Rippileiriläiset aloittavat messusta rippikoulun.

"Kutsu Jumalan valtakuntaan" 3. sunnuntai helluntaista

Konfirmaatiomessu kirkossa 10.6. klo 10. Messussa mukana Tanja Roiha, Marjo Kaijansinkko, Minna Vuokila, Laura Honkala ja isoset.

"Kadonnut ja jälleen löytynyt" 4. sunnuntai helluntaista

Messu kirkossa 17.6.2018 klo 10. Messun toimittaa pastori Tanja Roiha ja kanttori Marjo Kaijansinkko

Tervetuloa! Lue lisää

Helluntai "Pyhän Hengen vuodattaminen"

Iltarippikoulun konfirmaatiomessu 20.5. klo 10 kirkossa.

Messun toimittavat pastori Tanja Roiha, kanttorina Marjo Kaijansinkko ja nuoriso-ohjaaja Minna Vuokila.

Ennen messu seppeleenlasku kirkkomaalla.

Kaatuneiden muistopäivä

Seppeleen laskut klo 9.00 Haaviston hautausmaa, klo 9.45. kirkkomaa, jonka yhteydessä luovutetaan virallisesti sankarihaudoille uudet hautalyhdyt.

Seppeleenlaskun jälkeen klo 10 messu kirkossa.

6. sunnuntai pääsiäisestä "Pyhän Hengen odotus" Äitienpäivä

Messu kirkossa 13.5. klo 10. Messun toimittaa Marjo Kujala ja Mikko Hauhia. Musiikissa avustaa Aurum Ensemle.

Rukoussunnuntai

Messu kirkossa 6.5.klo 10. Messun toimittaa pastori Tanja Roiha, kanttorina Marjo Kaijansinkko

Viikkomessu

Viikkomessu 16.5. klo 12 Siltakylän seurakuntatalolla.

Messun toimittaa Tanja Roiha ja Marjo Kaijansinkko.

Uusi avioliittolaki voimaan maaliskuussa

Avioliittolaki muuttuu 1.3.2017 alkaen. Sen jälkeen myös samaa sukupuolta olevat parit voivat solmia avioliiton. Tasa-arvoinen avioliittolaki aiheuttaa keskustelua myös kirkossa. Lue lisää

Piispan pääsiäistervehdys

Kirkkoherran tervehdys