Sana sinulle

Pieni kirkkomeditaatio

Milloin sinä kävit viimeksi kirkossa? Liittyikö se kenties johonkin juhlaan tai perhetapahtumaan, vai kuulutko kenties uskollisiin messukävijöihin? Kesä on paitsi kesäloman, juhlien, tiekirkkojen aikaa. Nyt kannattaa pistäytyä sisälle kirkkoon jos olet matkalla.

Kirkkomme ovat, paitsi hiljentymistä ja Jumalan kohtaamista varten, melkoisia kulttuurihistoriallisia nähtävyyksiä. Kun seuraavan kerran astut kirkon ovesta sisään, anna katseesi kiertää kirkkosalissa. Mihin huomiosi kiinnittyy? Minkälaisia materiaaleja, värejä ja symboleja kirkossa on? Kirkkojen seinät ovat paksut ja niiden sisäpuolelta voi aistia ajan kulun. Onko jotakin, joka hämmentää, ärsyttää tai herättää tunteita?

Kokeile myös liikuskella tilassa. Mistä löytyy lempipaikkasi, istutko aivan edessä vai takana, miksi juuri tämä miellyttää? Huomioi myös äänet, tuoksut ja hajut. Käväise myös ulkopuolella. Useimpien kirkkojen kupeessa on hautausmaa. Puut ja kivet muistuttavat meitä rajallisuudesta. Rajallisuutemme ymmärtäminen saa tarttumaan tähän hetkeen, tässä ja nyt. Hetkessä piilee myös iankaikkisuuden alku.

Mahdollisuuksien messun suunnittelua su 22.9. klo. 12.00 kahvila Onnissa

Maailma muuttuu, mutta kympin messu pysyy? Vai pysyykö? Kaipaatko messuihin vaihetelua tai mitä et missään nimessä muuttaisi? Millainen mahdollisuuksien messu meiltä syntyisi jos löisimme viisaat päämme yhteen?

Tule mukaan ideoimaan ja rakentamaan Mahdollisuuksien ikkuna messua sunnuntaina 22.09.  kirkkokahveilla Onnissa klo. 12.00 tai kirkonmenojen jälkeen.

Mukana Tanja Roiha ja Marjo Kaijansinkko.

"Kiitollisuus" 15.sunnuntai helluntaista

Messu 22.9. klo 10 kirkossa. Messussa mukana Tanja Roiha ja Marjo Kaijansinkko.

Tervetuloa!

"Jumalan sanansaattajat" Mikkelinpäivä

Messu kirkossa 22.9. klo 10. Messun toimittaa Marjatta Kiukkonen ja Marjo Kaijansinkko

Tervetuloa mukaan!

"Jeesus, parantajamme" 13.sunnuntai helluntaista

Messu 8.9. klo 10 kirkossa. Evankelisen Lähetysyhdistyksen eli ELY:n kirkkopyhä. Messussa saarnaa Erja Kalpio, liturgina Marjo Kujala ja kanttorina Mikko Hauhia.

Messun jälkeen kirkkokahvit ja Siionin kanteleen seurat kirkossa.

Tervetuloa! Lue lisää

Arkipyhäkoulu Haaviston kirkossa keskiviikkoisin klo 17

Haaviston kyläkirkossa kokoontuu joka keskiviikko klo 17 arkipyhäkoulu. Tervetuloa mukaan!

"Kirkastettu Kristus" Kirkastussunnuntai

Messu kirkossa 4.8. klo 10. Messun toimittaa Marjo Kujala ja kanttorina Kaisa-Maria Tolonen.

Tervetuloa! Lue lisää

Viikkomessu

Viikkomessu 20.2. klo 12 Siltakylän seurakuntatalolla.

Messun toimittaa Tanja Roiha ja Marjo Kaijansinkko.

Tervetuloa!

Verkkokirkko