"Kuolemasta elämään" 25. sunnuntai helluntaista

Herra, armadha meidhän päälene – keskiajan kaikuja Pyhtään kirkossa

Sunnuntaina 11.11. klo 10 Pyhtään kirkon jumalanpalveluksessa soivat gregoriaaniset sävelet. Jumalanpalvelus on pyhtääläislähtöisen Taru Hämäläisen (s. 1986) ensimmäinen kirkkomusiikin alaan liittyvä musiikin taiteellisen tohtorintutkinnon opin- ja taidonnäytetilaisuus. Jumalanpalveluksen laulut ovat peräisin suomalaisista 1500-luvun nuottikäsikirjoituksista, muun muassa Tammelasta löytyneestä Tammelan Gradualesta sekä Codex Westhistä, joka on vanhin tunnettu suomenkielistä liturgista musiikkia sisältävä käsikirjoitus. Pyhtään keskiaikainen kivikirkko tarjoaa elämyksellisen paikan vanhoille liturgisille lauluille: siellä nämä laulut ovat soineet jo vuosisatoja sitten. Lauluista vastaa gregoriaaniseen vokaalimusiikkiin erikoistunut lauluyhtye Populus Sion Hämäläisen johdolla. Liturgina toimii Samuli Korkalainen ja saarnaajana Marjo Kujala. Jumalanpalvelus järjestetään yhteistyössä Pyhtään seurakunnan kanssa.