Konsertit ja muut musiikkitilaisuudet

su 9.9 klo 16 Mikko Hauhian urkukonsertti. Konsertti on osa Pyhtään kirkon urut 20 v -konserttisarjaa. Ohjelma 10 €.

Luz y Sombra

Mikko Hauhian urkukonsertti

Pyhtään urkujen 20 v juhlavuotta on vietetty monipuolisen musiikin merkeissä. Toukokuussa kuultiin urkuduo Jaana Jokimiestä ja Irina Lampénia. Pyhtää-viikolla esiintyi urkutaiteilija Kalevi Kiviniemi ja su 9.9 Pyhtään kirkossa soittaa kotkalainen Mikko Hauhia.

Hauhia johtaa viittä kotkalaista kuoroa: Kotkan Laulumiehiä, Kamarikuoro Kotka-Cantoa, Mieskuoro Kisailijoita, Karhulan Mieslaulua sekä Viihdekuoro Hyvän Tuulen Laulajia. Hän opettaa Kotkan opistolla pianonsoittoa ja harrastaa laulantaa kotkalaisessa lauluyhtye Aurum Ensemblessä.

Tämän lisäksi Hauhia on keikkaillut aktiivisesti ympäri Kymenlaaksoa, Pyhtäältä aina Virolahdelle asti niin maallisissa kuin hengellisissäkin tapahtumissa. Toistaiseksi mahtavimmat ulkomaan urkukokemukset löytyvät Saksasta: muutama vuosi sitten Greifswaldin katedraalissa oli jännät paikat ja kirkkaimpana helmenä muistojen kultamaljassa on tasan tarkkaan viimevuotinen esiintyminen Berliinin Martin Luther Gedächtniskirchessä (kamarikuoron konserttimatkalla) lyhyellä, mutta onnistuneella Rheinberger-ohjelmalla. ”En kuitenkaan soittanut tangoja, säästin ne tänne Pyhtäälle!”, kertoo Hauhia.

Konsertti alkaa klo 16 ja ohjelmia myydään kirkon ovella alkaen klo 15. Konsertin järjestää Pyhtään seurakunnan musiikkityö.