Konsertit ja muut musiikkitilaisuudet

Lily-Marlene Puusepp ja Seeli Toivio

Kalevi Kiviniemi

su 15.7 klo 16 Sellon ja harpun taikaa -konsertti kirkossa. Seeli Toivio ja Lily-Marlene Puusepp konsertoivat. ohjelma 10 €

Sello soi ja harppu helisee Pyhtään kirkossa kesäkonsertissa sunnuntaina 15.7. klo 16. Noin tunnin mittaisessa konsertissa kuullaan sellisti-laulaja Seeli Toivion ja harpisti Lily-Marlene Puuseppin tulkitsemina mm. Toivo Kuulan, Oskar Merikannon, Edward Elgarin, J. S. Bachin ja Luigi Spohrin sello- ja harpputeoksia sekä lauluja. Duo on esiintynyt Suomessa ja ulkomailla vuodesta 2015 ja on julkaissut useita cd-levyjä. Tervetuloa nauttimaan suuren, kultaisen konserttiharpun ja yli 200-vuotiaan sellon soinneista, lauluista ja romanttisesta musiikista! Vapaa pääsy, ohjelmamaksu 15 euroa. Myynnissä myös duon CD-levyjä, kortit käyvät.

to 16.8 klo 19 Pyhtää-viikon kirkkokonsertissa esiintyy urkutaiteilija Kalevi Kiviniemi. Konsertti on osa Pyhtään kirkon urut 20v -konserttisarjaa. Ohjelma 15 €.

Urkumaestro Kiviniemi tuo konsertissaan satakielen laulun ja barokin mestarit Pyhtäälle

Konserttiurkuri Kalevi Kiviniemi lukeutuu maailman huippu-urkureiden terävimpään kärkeen. Hän on viime vuonna konsertoinut maailman ykköspaikoissa, kuten Pariisin Notre Damessa, Leipzigin Gewandhausissa ja Moskovan Tschaikovski-salissa. Kiviniemi on esiintynyt useiden nimekkäiden orkesterien, kuten Moskovan kamariorkesterin, Moskovan sinfoniaorkesterin ja Suomessa Helsingin kaupunginorkesterin ja Sinfonia Lahden solistina ja toiminut lukuisten merkittävien kansainvälisten urkukilpailujen tuomaristossa sekä pitänyt mestarikursseja niin Suomessa kuin ulkomailla. Lahden kansainvälisen urkuviikon johtajana Kiviniemi toimi yhdentoista vuoden vuoden ajan..

Kiviniemi on tehnyt yli 160 levytystä ja saanut lukuisia levypalkintoja. Vuonna 2009 hän vastaanotti maamme merkittävimmän musiikkipalkinnon, Säveltaiteen valtionpalkinnon. Vuonna 2012 hänet lyötiin ritariksi Chevalier OCM -arvonimellä. Pro Cultura Tavastica et Fennica -mitalin hän vastaanotti vuonna 2014.

Pyhtään kirkon uruille hän on suunnitellut vartavasten niille sopivan ohjelman, jossa kuullaan lintuaiheisia teoksia sekä muita teoksia barokin ajalta. Konsertti on osa Pyhtää-viikkoa ja juhlistaa samalla Pyhtään 20-vuotta täyttäviä urkuja sekä taiteilijan itsenä 60 vuoden ikää.

su 9.9 klo 16 Mikko Hauhian urkukonsertti. Konsertti on osa Pyhtään kirkon urut 20 v -konserttisarjaa. Ohjelma 10 €.