Konsertit ja muut musiikkitilaisuudet

pe 26.4 klo 13 Yhteislaulutilaisuus kirkonkylän srk-talossa

su 28.4 klo 15 Lauluyhtye Version konsertti kirkossa

Manuel Cardoson syvämietteinen sielunmessu soi Pyhtään kirkossa

Vanhan musiikin lauluyhtye Versio konsertoi Pyhtään keskiaikaisessa kivikirkossa vapunalussunnuntaina 28.4.2019 klo 15.00. Konsertin pääteoksena on portugalilaisen Manuel Cardoson vaikuttavatunnelmainen Requiem 1600-luvulta. Kuusiäänisen sielunmessun lisäksi konsertissa kuullaan kaksi espanjalaisen Tomás Luis de Victorian motettia eli pienempää hengellistä laulua. Konsertti tarjoaa vappuhälinään kyllästyneille oivallisen rauhoittumisen hetken ajattomien polyfonisten sävelien muodossa. Toki hienosta musiikista ovat tervetulleita nauttimaan kaikki kuulijat. Konserttiin on vapaa pääsy, käsiohjelma 15/10 €.

su 5.5 klo 16 konsertti kirkossa, Lavrenchukin musiikkiperhe esiintyy

Vapaa pääsy, konsertissa kerätään vapaaehtoinen kolehti srk:n musiikkityölle

"Lavrenchukit ovat musiikkiperhe, joka tunnetaan tasokkaista ja monipuolisista konserteistaan.

Perheen isä Igor on musiikin lisensiaatti ja harmonikkataiteilija. Äiti Svetlana on musiikin maisteri pianon soiton alalla. Perheen poika Svetoslav soittaa selloa. Siskoset Anastasia ja Alena laulavat sekä soittavat kukin omia soittimiaan, Alena viulua ja Anastasia pianoa. Lavrenchukin perheen täydentävät nuorimmat, Maria-Kristiina ja Elisa-Liel. Maria-Kristiinan soitin on kantele ja Elisa-Liel on valinnut itselleen viulun. Tytöillä on myös oma laulunsa, jonka he esittävät duetossa.

Lavrenchukit osallistuvat erilaisiin tapahtumiin ympäri maailmaa. Parhaimmillaan he pitävät yli 100 konserttia vuodessa. Perhe esiintyy sekä kokonaisena yhtyeenä että pienimmissä kokoonpanoissa. Vuorovaikutus yleisön kanssa tuo konserttiin lämpimän tunnelman.”