Diakoniarbete

Diakonimottagningen finns i anslutning till pastorskansliet på adressen Ilvestie 1, 49220 BROBY.

Vi har jour på diakonimottagningen klockan 9–10 (måndagar och onsdagar). Till jourmottagningen kan du komma och prata med diakoniarbetaren utan att boka tid på förhand.

Diakoniarbetet utgår från kärleken till nästan och riktar sig till dem som behöver hjälp och stöd i olika levnadsskeden.

Diakonin strävar också efter att väcka samhälleligt och internationellt ansvar. En välkänd form av diakoniarbete är den årligen återkommande nationella insamlingen Gemensamt Ansvar.

Du kan vända dig till diakoniarbetaren när du stöter på plötsliga och oväntade svårigheter. Arbetslöshet, sjukdom, sorg, missbruksproblem, åldrande, skuldproblem eller något annat som tynger ditt hjärta är exempel på omständigheter som kan ge upphov till behov av hjälp av diakoniarbetaren.

Du kan träffa diakoniarbetaren på mottagningen eller be henne komma hem till dig. Samtalen med diakoniarbetaren är konfidentiella: du kan tala om alla dina problem i förtroende, för diakoniarbetaren har tystnadsplikt.

Diakoniarbetet ordnar klubbar, utflykter och läger. Dessa hålls i regel på finska, men också du som talar svenska är hjärtligt välkommen att delta. Mer information får du av diakoniarbetaren.

Ta gärna kontakt!

Telefon: 044 743 1105, diakon Anne Koskinen.

E-post: **@**

Kerhot

Seurakunnan kerhot kokoontuvat kerran kuukaudessa. Kerhossa esim. keskustellaan päivän polttavimmista aiheista, tehdään käsillä mutta ennen kaikkea tavataan toisia ihmisiä ja vaihdetaan kuulumisia. Kerhot kokoontuvat seuraavasti: Läs mera

Leirit